Hvilket brillestel skal en mand vælge?

Valget af det rette brillestel herre afhænger af flere faktorer herunder ansigtsform, personlig stil og hvilket udtryk du ønsker at opnå. Her er nogle generelle retningslinjer, der kan hjælpe dig med at finde frem til det bedste brillestel for dig. 

Hvilken ansigtsform har du?

Når du skal finde frem til det rette brillestel for dig, skal du vide, hvilken ansigtsform du har. Så find ud af, om din ansigtsform er oval, rund, firkantet, hjerteformet eller aflang. Når du har fundet ud af din ansigtsform, kan du vælge et brillestel, der passer til din ansigtsform. 

  • Til en rund ansigtsform bør du vælge rektangulære eller firkantede stel for at tilføje struktur
  • Til en firkantet ansigtsform er det bedst med runde eller ovale stel, da de kan blødgøre dine ansigtstræk
  • Til en oval ansigtsform er der mange brillestel, der ser godt ud. Så du kan bare afprøve forskellige stilarter
  • Til en hjerteformet ansigtsform bør du undgå for brede stel. Vælg i stedet lette, runde eller ovale stel

Hav din personlige stil in mente

Ved valg af brillestel bør du hele tiden have din personlige stil in mente. Er du til den klassiske stil, bør du vælge klassiske brillestel. Men er du mere til den moderne stil, så skal du naturligvis vælge et brillestel med et moderne udtryk. 

Vælg briller tilpasset din livsstil og dit udseende

Som du kan se af ovenstående, så kommer valget af et brillestel an på din stil og dit udseende. Det er derfor en meget individuel beslutning, når du skal vælge brillestel. Så husk at det er vigtigt, at du tager dig god tid til at finde det rette stel.